2008-07-29
 11:22:56

Bloggen bromsar in....

som ni ser funkar inte mitt bloggande för tillfället. Har varit på martins landställe i 1,5 vecka nu och kom hem i förrgår. Har ingen blogg lust alls. Det kanske är för att det är sommar osv.. Så just nu blir det typ inga inlägg, ses!
2008-07-15
 17:27:59

Tisdag

Hejsan. Dagen igår blev bättre såklart :) Martin kom ju. På kvällen såg vi filmen Cloverfield. Den var sådär.. För att slutet var så dåligt.. Men annars var den spännande.
Imorse så väckte mamma mig klockan åtta och så åkte vi till lättakuten. Där så satt vi i 1 och en halv timma. Sen fick vi komma in och vi prata om min mage. Men det var lugnt :) Det var bara storakroppspulsen. Men jag skulle hålla koll på min vikt och så. Sen åkte vi hem och jag sov ett tag med martin. VI har varit och handlat. Jag gick in på jysk och kom ut med nya lakan till sängen och kuddar. Det blev jätte fint :) Snart ska vi åka till runö och gå promenad med hundarna. Det är fint där. Byyyye
2008-07-14
 18:18:55

Forts. Spanien

Dag 12:
Åkte till en ny strand. Ganska fin :) PÅ kvällen åkte vi till stranden igen.

Dag 13:
Gick upp tidigare än vanligt. Åkte till havet. När pappa och Martin snorklade så stod en tjej och ropade till dom. Men de fattade inte. Så sa hennes kille typ "googles I lost my ring" Så fick han låna snorkeln av pappa. Då dök han ner en stund och sen kom han upp med sin ring. Ganska coolt!

Dag 14:
SOlade och badade. På kvällen badade alla lerbad förutom mig och johan, vi köpte glass :)

Dag 15:
Badade i havet som vaaaanligt :) På kvällen badade mamma och pappa lerbad. Johan jag och Martin skulle springa piren men det gick inte i den hettan. Det var alledes för varmt trotts att det var kväll. Men vi gick rask takt långt.

Dag 16:
Åkte till stranden och dit kom mamma och pappas bekanta Anki och Lennart. Men iv åkte ganska fort för martin började må dåligt. På kvällen så var det tennis. Spanien killen vann Champions League . Kul :)

Dag 17:
Var på marknad. Köpte linne,strumpor,smink och klocka. Åkte hem och åt lunch och gick sen till mar menor. På kvällen spelade vi plump (som förövrigt vi gjorde nästan alla kvällar!) DÅ kom massa små svarta insekter. Det var sjukt många. Så vi sprejade ner hela verandan med sån där grej som dödar dem.

Dag 18:
Åkte och hälsade på Anki och Lennart. Kollade hur de bodde och sen badade vi i deras områdes pool :) SEn fikade vi och jag började må jätte dåligt.. Sen tog vi bilen till Mar menor, på deras sida. Men jag badade inte, mådde bara dåligt. Efter det så åkte vi hem och åt och sen åkte vi till ett stort köpcenter. På ett zoo där så hade de hundar i små glasburar, typ mindre än 1 kvm och i vissa var det två hundar i varje. De försökte ta sig ut och hade typ bara små hål där luft kom in. Helt sjukt. Mådde dåligt när jag såg det... Men annars så var det rövligt. Vi gick in till en spelhall och spelade olika saker. Pappa JOhan och Martin slog på en sån där där man ser hur hårt man slår osv. Det var mycket rea men jag köpte bara ett par jeans. Martin köpte två shirts, johan ett par short och en tröja. Pappa köpte en t-shirt.

Dag 19:
Havet, den här gången var roligast. Stora vågor och vi badade jätte mycket. Vi solade också mycket och vi alla brände oss trots det var efter 3 veckor. På kvällen badade Mamma Maritn och Pappa i leran. Johan och jag gick runt och filmade. Sen gick vi till present affären (en jätte rolig affär med massa grejer som vi var flera gånger i) Sen började vi packa

Dag 20:
Havet en sista gång :( Var där mindre än vad vi brukade såklart. Vi började packa och städa.

Dag 21:
Gick upp städade och packade. Tiden gick långsamt. Ville bara att vi skulle åka för jag orkade inte med all städning och hade lite hemlängtan. Sen skjusade mamma mig och martin till flygplatsen. De skulle åka taxi. Vi fick vara på flygplatsen länge innan de kom, deras taxi blev försenad och de fick beställa en ny. Så massa folk hade hunnit checka in. Men tillslut kom dem. Vi var tvunga att betala på en annan kassa för johans skateboard. Den räknades tydligen som en extra väska. När vi stod där hörde vi i högtalaren: "Martin Borjesson barr " och något mer. Att han skulle komma till kassan. Så fick han gå till ett rum men vi följde efter , Där inne stod våran väska, så det var igentligen mamma de ropade på fast martins namn stod ju där. Så mamma blev instängd där. Sen frågade mamma "what are we waiting for" Så sa en kille "you have a gun" Så kom polisen och mamma fick öppna väskan. Där låg en soft airgun. Haha.. De bara garvade och sa att det var okej :P Sen fick vi checka in och flyget var försenat. Men sen fick vi gå på. Martin och jag satt på olika platser men en kille lät mig få honoms så martin och jag hamnade brevid varandra. Framför satt en kille som var typ 3 och söt. Så vinkade jag till honom. Men det skulel jag inte gjort. Han var så jävla jobbig. Han pratade och pratade och pratade. Kastade pennor och sprang längst flygplanet 100 ggr och skulle ha chips och allt. Hans mamma pratade med min mamma och hon trodde han hade någonting som adhd för han var så dygnet runt och han började spela trummor när han var 6 månader. Haha. Sen så sprang han iväg nä'r vi kom till arlanda så jag fick hålla hans hand. Sen tog det ett tag till våra väskor kom så han sprang på rullbandet där väskorna gick och allt.

annat: Varje dag hade vi vår "siesta" som alla spanska har. Vi gick hem typ 3 från stranden och sov eller vilade en stund och gick ut sen igen. Andra veckan började martin jag och johan se OC avsnitten som vi hade med..
När vi var ute så var det två tjejer som gick och stirrade på martin så en tjej snubblade och gick in i en bil haha..
Vi såg en död hund... :(
Vi var ute många kvällar och gick runt och tog en cola eller så på uteserveringar på stranden och annat :)


Det hände mycket mer men just nu kommer jag inte ihåg.
2008-07-14
 12:53:39

Dålig dag (?)

Hej. Dagen har inte varit så bra hittils. Vaknar och mår piss, så jävla ont i huvudet och annat. sen får man två räkningar ifrån 3. Båda låg på runt 600, blir så jävla arg. Har haft mina tidigare räkningar på 300. 3 är så jävla dåliga! Just nu känner jag mig så jävla arg.. Martin kommer idag. Så det blir nog bättre framåt kvällen. I hope.. Vi ses.. Här kommer lite bilder ifrån iförgår

2008-07-13
 19:37:35

Forts. Spanien

Dag 3
Vi gick till mar menor och solade och badade. Den dagen var det mycket folk. När vi låg där och solade så hörde vi hög musik. Då kom en stor parad med häst och vagn. Det gjorde de som för grejs för tjurfäktning. Det var runt 150 häst och vagn som gick där. Men det var plågtsamt att se för hästarna svettades och dräglade så in i helvete.. Så var det fast bundna för att gå fint osv.. sen gick vi hem efter ett tag och duschade osv. På kvällen gick vi ut för att leta resturang. Jag fick hur onti magen som helst så det kändes som jag skulle svimma. Vet inte varför. Sen hitta vi en resturang. Vi kollade på spanien när de spelade fotboll. Var inte så dragit på det stället. Så vi gick efter halvleken. Dem vann, de va kul :)

Dag 4
Vi gick jätte långt till en stor marknad. var jätte kul men köpte inget, bara pappa och johan. På kvällen gick vi ut och då var det jätte mycket folk som dansa och tände brasa. Vi fatta inte varför men sen läste vi att det var deras midsommar !

Dag 5
Gick till stranden som vanligt. Men jag ar så trött så jag cyklade hem och sov. Antagligen för mycket sol. På kvällen gick vi till en uteservering. Det låg massor av sånna längst stranden. När vi gick hem igen så låg några tjejer på en bänk och asgarva (höga) Och så peka dem på oss och lät som kalleanka... Och så såg vi att det kom en kille med en stor väska, såg lite misstänksamt ut.. Sen såg vi något som liknade en knarkhandligt...
 
Dag 6
Gick till medelhavet. Anna skulle hem dagen efter så vi gick dit så hon skulle få uppleva havet där också. Den dagen blev jag riktigt brun/röd.. På kvällen gick vi till en engelsk (pub/resturang) Där kollade vi på fotboll och där var det riktigt dragigt. Spanien vann med 3-0 och gick vidare till final. Folk tutade och ropade :)

Dag 7
Tog lite sovmorgon (för en gångs skull ;P) Sen gick vi barn till mar menor så anna skulel få ta sista doppet. Sen kom tanten vi hyrde huset avs syster och skulle åka med anna till arlanda med hennes barnbarns barn. Nu vart det invecklat men de skulle med samma flyg hem iallafall. Och den här ungen, hon prata hela tiden! På kvällen gick mamma och pappa över till våra svenska grananr och satt där resten av kvällen.

Dag 8
Tog bilen för första gången till havet. var mycket finare strand än den som låg nära våran. Och så åkte vi och storhandlade som vi inte kunde när vi inte hade bil.

Dag 9
Havet igen...

Dag 10
Havet igen.  Vi gick så långt ut på piren. Alltså kan inte riktigt förklara. Men mellan mar menor och vattnet på andra sidan låg en lååång pir ut till lo pagan. Sen var flera mil tror jag. VI gick sent på kvällen (jätte fint ute) Så långt vi orkade. Gick i typ 30 minuter så långt vi kunde på den tiden. Men kom inte så himla långt ändå.

Dag 11
Badade och solade som vanligt. På kvällen gick vi till ett tivoli som alltid var öppet där. Det såg ut som ett sånt ni vet som brukar åka runt. Men det var öppet varje kväll och alltid där men de bytte karuseller och så då och då. Martin och ajg åkte en karussell och vi käkade sockervadd. Det var en skoaffär som hade rea så mamma och jag trängde oss in och jag köpte två ballerina skor :)

Mer dagar kommer sen.
2008-07-13
 13:27:37

Saknat oss fyra

Hej hej. Igår grilalde vi och bjöd hem lite släktningar. Men efter jag hade ätit så drog jag till nelly. sen kom evelina och Erica. Vi hade inte träffats på ett år. Så vi hade mycket att prata om :) Vi pratade rökte vattenpipa tog kort och hoppade trampolin sen så gick vi till statiol. Jag ångrade att jag tog mina korta jeans shorts. Tänkte inte på att kvällarna i sverige är mycket kallare.... Plus att killar såklart ska påpeka att man har korta short och ropa osv.. Sen gick vi till evelina och var där ett tag. Sen gick vi till nelyl igen. Evelina drog typ 2 eller mer och sen sov jag och erica hos nelly. Jag drog tidigt för jag orkade itne sova mer och skulle hem och ta medicin etc. Ska be att få bilderna ifrån nelly sen ska ni få se dem. På tal om bilder, spanien bilderna (de flesta) ligger i martins data så dem kommer typ i övermorgon.
2008-07-12
 15:58:16

;'(

Mamma och pappa var och hämta datan. Allt var borta. Blev helt förstörd. Låter kanske konstigt, men jag har sparat 15 000 bilder och massa annat i den. Men vi ska se om vi kan få tag i någon som kan återställa det. Annars får jag panik!
2008-07-12
 13:02:56

Dag 1, 2

SOv hos martin. Åkte till arlanda med han och hans mamma körde oss. Var inte så orolig trots att det var andra gången jag skulle flyga (jag var 1,5 första gången) Men efter ett tag fick jag hjärtklappning och ont i magen fasten jag inte kände någon sån oro. Men det v ar väl bara av sig själv.. PLanet var mindre än vi trodde. Satt vid fönstret. Var ju skitkul att flyga. Ja iallafall att starta och landa. Annars var det jätte långtråkigt. När vi  flög in över Murcia körde vi över mar menor och det var så fint och coolt så jag började nästan gråta. När vi klev ut var det jätte varmt. Mamma Anna och JOhan åkte bil med några bekanta. Pappa Martin och jag stod och väntade i taxi rutan på taxi men folk tog alltid taxin fast vi skulle ha den, lite irreterade då vi stod där jätte länge. Taxin körde till huset på typ 5 min. De andra hade inte kommit än för de hittade inte. Det kom en spansk tant som visade oss huset. Jätte fint! Finare än vad jag trodde. Dock fick martin och jag dela en 90säng, men det gjorde inget... När resten av familjen kom så var vi hungriga så vi gick till en engelsk affär "jack and sons" Där vi handlade. Det var ganska dyrt med allt. Men sen gick vi till huset och åt osv. Senare gick vi ner till mar menor. Det har jag berättat om, europas största saltvattenslagun. Vi tog ett kvällsdopp och det var hur varmt som helst i vattnet. SÅ att det inte svalkade.

Dag 2
Mamma jag och anna gick ner till mar menor. Medans Pappa jOhan och martin gick långt bort till en affär (mercandona) Dom var borta i många timmar (!) Vi solade och badade jätte länge. Sen kom dem. När vi hade badat och jag klev upp började det klia på mig och det döck upp blåsor. Trodde det var solblosor elle rnågot sånt men sen försvann det. Några dagar senare såg vi en tjej stå och grina jätte mycket, typ 5 år. Hon hade likadant över typ hela kroppen. Hörde att de sa att det var en allargisk reaktion på växter i vattnet. Det var några sånna växter längst in vid olika ställen. Men det var inget farligt. Sen prövade vi det berömda lerbadet . Man gick ner i vattnet där det var så himla varm botten så man itne kunde stå. Man skulle ta upp lera (som man brukar ha på spa) och kleta in sig med och gå runt med tills det torkade. Sen gick vi ner och tvätta av det. Det lukta inte så gott men det var jätte hälsosamt. Sen gick vi hem och gjorde middag . Sen gick vi till närmaste medelhavsstranden. Den var inte direkt den finaste delen på costa blanca. Det var inte tänkt att vi skulle bada men johan slängde sig i med kläderna på occh jag kunde inte låta bli och gjorde det samma. Sen gjorde martin occkså det. Det var skitkul. Sen när vi skulle gå hem med blöta kläderna så gick vi på en lång väg på en trätrall. sne blev vi bokstavligen attakerade av myggor. De hade nått träsk där säkert. VI fick springa och slå på varandra. Det var ett helvete. Men allt sånt får en att minninas sina resor. När vi kom hem hade jag minst 30 st myggbett bara på ryggen. Trodde myggor bara fanns typ i sverige.. Osis..


Skriver om andra dagarna sen!
2008-07-12
 12:34:01

Orkar inte!

Stakars personerna i min omgivning. Är så jävla trött och grinig. För det första suger det att jag befinner mig i sverige. 3 veckor är nästan en månad och då vänjer man sig vid klimatet. Nu orkar jag inte vara ute. Måste inte heller. har varit ute i tre veckor. Nu får jag vila från solen.
För det andra så är ju våran andra data, där jag har allt viktigt på, kraschat. Så det är på reperation (lämnade den innan spanien) Pappa ringde idag. disk C gick inte att rädda, allt är borta där. Och jag vet inte riktigt om jag la över allt till D. Snacka om panik. Ååh ;( Om allt är borta så vet jag fan inte vad jag gör. Jag har mina senaste år i b ilder på den. Fyfan..
För det tredje så är martin inte här. Jag saknar honom!
För det fjärde så Har jag kanske pulsåderbrock. När jag ligger på mage kan jag inte göra det för att efter typ 30 sekunder börjar jagf känna hur det dunkar hårt i magen. Så har jag haft ett tag nu. Har försökt att inte brytt mig om det men nu när jag solat så mycket och när jag legat på mage har det blivit jobbigt. Mamma såg när jag somnade när jag solade på stranden att det pulserarde i hela min mage. Så pappa och mamma tycker vi ska till sjukhuset. Varför just vi ´tror det är att det är pulsåderbrock är för att det är de enda som stämmer in på symptomerna.  Det är inte så farligt men kan bli om det spricker.

Nu har jag klagat lite. Snart ska jag skriva om vad jag varit med om :)

2008-07-12
 00:18:50

Kom in

Jag kommer säkert glömma att säga det här eftersom jag kommer babbla om spanien i några dagar.Jag kom in på täby enskilda. Det ska tydligen bli två klasser. Jätte bra tycker jag :) . Trodde inte att jag skulle komma in ! Men det gjorde jag och jag är jätte stolt trots att jag inte kan sluta tänka på att mina betyg var orättvisa. Ajaj, men det går över! Det spelar ju ingen som helst roll nu när jag kommit in och de betygen spelar ingen roll för framtiden nu.
2008-07-11
 22:55:17

Hemma!

Hej! Hemma från underbara spanien. Åh, längtar redan tillbaka. Kan inte uppskatta riktigt den svenska sommaren efter det här. 50 grader varje dag. Låter mycket men väldigt härligt. Klev av planet i regn, fyfan, SVENSK SOMMAR ÄR DET! hahaa.. Min flygplans resa i fyra timmar blev vääääldigt jobbig tack vare en söt 3 åring. Orkar inte berätta mer nu. Kanske senare. HAHa, min mamma blev tagen för att hon hade pistol i sin väska av spanska polisen. Som sagt, berättar mer sen!